Modele noi

Mobilier dormitor in stil clasic italian

Descopera canapele italiene pentru living - Canapea din piele naturala

Atunci când vine vorba despre amenajarea livingului, canapeaua este o piesă de mobilier care nu trebuie să lipsească. De aceea, alegerea ei trebuie să fie făcută cu maximum de atenție, pentru că este cea care va da ”tonul” stilului în care amenajezi această cameră, dar trebuie în același timp să fie confortabilă și relaxantă.

Ce funcții trebuie să îndeplinească





Canapeaua pentru living nu trebuie doar să fie aspectuoasă, ci trebuie să îndeplinească și anumite funcții. Cea mai cunoscută, dar și cea mai căutată de cei care doresc să-și amenajeze livingul, este funcția de extindere. Aceasta îi oferă canapelei calitatea de a putea fi transformată ușor într-un pat, ceea ce înseamnă că deja ai economisit banii pe o astfel de piesă de mobilier.

Atunci când o folosești zilnic pe post de pat, cea mai bună soluție este cea cu extensie de tip ribalta, pentru că vei avea parte de cel mai bun confort pe timpul nopții. Urmează, în ordinea preferințelor cea cu extensie click-clack.

Nu uita de spațiul de depozitare

La canapeaua pentru living nu trebuie să uiți de spațiul de depozitare, care te poate ajuta să așezi acolo pernele, pilota, lenjeria de pat, pe care le folosești pe timpul nopții.

Canapele moderne pentru living… Ce mărime să alegi

Evident, atunci când vine vorba despre dimensiunile canapelei pentru living, o vei alege pe care care se potrivește cel mai bine cu spațiul pe care îl ai la dispoziție. Gândește-te bine la spațiul pe care îl va ocupa canapeaua, de spațiul de trecere care rămâne în jurul acesteia și chiar spațiul pe care îl va ocupa atunci când este întinsă. În niciun caz nu îți dorești ceva înghesuit, nu-i așa?

Cadrul de rezistență

La canapeaua pentru living, cadrul de rezistență contează enorm. De regulă este din metal sau lemn. Dacă ai de a face cu o canapea unde cadrul de rezistență este din plăci de pal, mai bine renunță, deoarece acestea nu stau chiar bine la capitolul rezistență, iar în timp se vor curba.

Tapițeria

Aici, de regulă, contează cel mai mult partea estetică. De regulă, preferințele celor mai mulți producători, dar și consumatori, se îndreaptă către piele, stofă, bumbac sau catifea.

Dacă nu ai prea multe resurse financiare, canapeaua pentru living din stofă este perfectă pentru tine. Ceva mai ieftină și destul de ușor de întreținut, poate fi varianta ideală. Confort și simplitate, iată ceea ce primești atunci când alegi o canapea cu tapițeria din stofă.

Mult mai elegantă și plină de stil, canapeaua din piele naturala este ceva mai scumpă, și nu este recomandată atunci când ai casa plină de copii, la care mai adăugăm și un animăluț de companie, deoarece pot fi ușor zgâriate. Indiferent spre care îți îndrepți atenția, la Nobili Design vei găsi cu siguranță produsul perfect pentru tine, la o calitate superioară, și cu un aspect estetic deosebit.

Arcuri sau spumă

Canapeaua pentru living trebuie să fie comodă, și aici ai la dispoziție trei variante: cea cu arcuri, burete, sau cu șezut din spumă cu memorie.

Cele mai populare sunt cele cu arcuri, care îmbină cel mai bine raportul calitate-preț. În schimb, după o perioadă în care au fost preferate, cele vu burete nu mai sunt ”pe val”, din motive lesne de închipuit. Din spate vin tare canapelele cu spumă de memorie, considerate a fi cele mai confortabile, dar care sunt ceva mai scumpe.

Culoare uni sau cu modele

Culoarea și imprimeurile contează foarte mult în alegerea canapelei pentru living. Dacă în restul camerei ai multe elemente neutre, atunci poți ”sparge” senzația de tern cu ajutorul unei canapele plină de culoare, sau cu un model îndrăzneț. Pentru cei care sunt un pic mai conservatori, un model de o culoare uni, cu pernuțe colorate poate fi alegerea ideală.

Indiferent care sunt preferințele tale estetice, nu uita niciodată că o piesă de calitate îți va oferi confortul și relaxarea pe care ți le dorești, așa că nu face economii inutile!