Modele noi

Mobilier dormitor in stil clasic italian

Mobilier dormitor italian stil New Classic - Idei de Design Interior

 Dacă sunteți în căutarea unui mix între clasici pretențioși și simplitatea liniilor de stil modern, atunci vă sfătuim să aruncați o privire mai atentă asupra stilului neoclasic. El a absorbit cele mai bune trăsături ale stilului modern , dar în același timp a rămas fidel formelor și canoanelor caracteristice ale clasicilor care nu se demodeaza niciodată.  Va prezentam mobilierul new classic italian.





Neoclasicismul, în primul rând, este interesant pentru versatilitatea sa; este potrivit pentru o casă de țară mare și pentru un apartament de oraș. De aceea, utilizarea acestui stil în interior este cea mai frecventă.


Interiorul, realizat în stil neoclasic, arată solid și scump. Nuanțele naturale sunt utilizate cel mai adesea în decorarea pereților, cum ar fi bej, auriu, ciocolată, maro, gri, măslin, albastru, argint și așa mai departe. Pot fi combinate între ele, orice combinație a acestor culori va arăta demnă și elegantă. În proiectarea spațiilor, este permisă utilizarea unor elemente decorative precum stâlpi, pilaștri, rozete ajurate sau mulaje din stuc, dar toate acestea ar trebui să fie într-o versiune ceva mai ușoară decât ar fi un clasic strict.

Citeste si: Ce trebuie sa stii atunci cand alegi mobila italiana

Principiile principale ale creației neoclasice sunt simetria, funcționalitatea și ordinea. Două amplasate simetric blide una față de cealaltă , două fotolii , două console sau două canapele , pereche lămpi sau picturi, vaze sau sconces- toate acestea sunt un exemplu de aranjament clasic al obiectelor pentru acest stil. Prezența unui șemineu, care, de regulă, acționează ca centrul compoziției, în jurul căruia are loc o amenajare suplimentară a obiectelor, va da autenticitate stilului. În același timp, este important ca camera să nu fie aglomerată inutil, neoclasicismul presupune mult aer și spațiu. Mobilierul poate fi ceremonial clasic, decorat cu sculpturi și patină, tapițat cu țesături scumpe, sau poate fi ușor, în spiritul clasicismului italian.

Cititi si articolul: Mobila dormitor clasica producatori Italia

Neoclasicismul se caracterizează printr-un decor restrâns. Articolele elegante realizate cu aur sau cupru vor accentua doar eleganța și rafinamentul interiorului. Picturile în rame clasice ușoare, prezența articolelor din porțelan îi vor oferi aerisire. Cu toate acestea, un sentiment al proporției ar trebui să fie prezent în toate.


Atunci când alegeți mobila dormitor clasica este important să ne amintim că acest stil nu mai este la modă și timp. Făcând clasicele mai democratice și mai flexibile, adaptându-le la modernitate, este încă standardul gustului impecabil și al eleganței rafinate.

Descopera mai multe articole despre mobila